12-10-09

Oncologische revalidatie in het UZA

 

Plaats: Fysische Geneeskunde, route 150

Contact: 03 821 35 89

Sessies: starten op vaste tijdstippen

Aantal sessies: 24 tot 36 keer

Aantal personen: 8 tot 10 personen per sessie

Behandelperiode: 4 maanden

Behandelfrequentie: 2x/week 's namiddags

Oefenkledij: Aangepaste sportieve kledij

Modaliteiten en terugbetaling: Volgens gangbare RIZIV-nomenclatuur

10:15 Gepost door Sanguinfonds in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-04-09

Cycle for Life 23 mei 2009

Beste Ann Van de Velde,


Vlaanderen Fietst ten voordele van Cycle for Life op zaterdag 23 mei - Campus Drie Eiken Wilrijk
 

Voor de zesde maal wordt de grootste fietshappening ten voordele van Cycle for Life georganiseerd. Doel van deze actie is het universitair kankeronderzoek een sportief duwtje in de rug te geven.

 

Dit jaar wordt het evenement georganiseerd door BLOSO in samenwerking met verschillende Vlaamse steden en gemeenten en vier Vlaamse universiteiten. De actie wordt gekoppeld aan het Bloso-evenement Vlaanderen Fietst.

 

Het scenario is inmiddels bekend: mooi uitgestippelde fietsroutes van verschillend kaliber, vertrekkende aan de universitaire campus Drie Eiken in Wilrijk (gebouw Q), Universiteitsplein 1. Er is heel wat randanimatie en veel aandacht voor belangrijk kankeronderzoek. Elke bijkomende fietser vertaalt zich in extra middelen voor het broodnodige kankeronderzoek dat aan de betrokken universiteiten uitgevoerd wordt.

 

Omdat het kankeronderzoek alle steun kan gebruiken, hopen we ook dit jaar op een grote opkomst. Laat zien dat ook jij de strijd tegen kanker mee wil aangaan en fiets mee! 
 
Inschrijven kost 5 euro en gaat integraal naar het kankeronderzoek. Het fietsknooppunt netwerk vormt de basis van de fietsroutes.

 

Iedere deelnemer krijgt een gratis drankje alsook bevoorrading tijdens de fietstocht. Schrijf je vooraf in dan krijg je nog een leuk aandenken.

 

Alle deelnemers zijn verzekerd via de Bloso-sportverzekering.

Voor verdere informatie kan je terecht bij de lokale organisator : Bloso-inspectiedienst Antwerpen, tel 014/85.96.60 of cindy.dufraing@bloso.be of www.vlaanderenfietst.be 
 
Om je online in te schrijven voor de activiteit te Wlrijk, klik hier, selecteer de provincie Antwerpen en vervolgens Wilrijk Drie Eiken. 

 


Stuur een mail naar: info@cycleforlife.be
 

18:07 Gepost door Sanguinfonds in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Fietsen tegen kanker

In tien dagen met een tiental renners 2500 km fietsen van Tsjernobyl naar Brussel, het lijkt een huzarenstukje, maar de mensen van BikeAid gaan ervoor. Onder de noemer Race against cancer - for a better world wil de ploeg zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor de actie Kom op tegen kanker. De tocht staat onder commando van Roel Bruylandt , gepassioneerd fietser en zelf hersteld van kanker. 'Als het verdict valt, moet je noodgedwongen op zoek naar jezelf, naar innerlijke rust. Als je kan herstellen, geraak je het echter nooit meer kwijt. Je bent veranderd, geland. Sommigen krijgen nooit een tweede kans. En daarom willen we zoveel mogelijk geld bij elkaar halen om de strijd tegen kanker te steunen', aldus Roel.

De tocht vindt plaats van 22 tot 31 mei. Met hun deelname aan allerlei fietstochten, de verkoop van fietsmateriaal en sponsoring van bedrijven hoopt BikeAid een smak geld bij elkaar te krijgen.

Wil jij zelf ook je steentje bijdragen? Neem dan een kijkje op www.bikeaid.be. Voor verdere info kan je terecht op tel. 054 42 39 80 of mail je naar roel.bruylandt@bikeaid.be.

 

15:23 Gepost door Marleen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende