30-01-12

VLK ontmoetingsdag 11 februari 2012

 

11 februari is een Speciale dag want ook broers, zussen, vader, Moeder, partner en/of vast Lief mogen komen.

 

Mail deze uitnodiging gerust door naar andere jongeren, Ouders en brussen van jonge mensen met kanker.

 

Voor wie?

Voor jonge mensen tussen 17 en 30 jaar die kanker hebben of gehad hebben, hun ouders, partner (vriend(in), broers en zussen (vanaf 16 jaar).
Of je nu alleen of met twee, drie of meerdere personen komt, dat doet er niet toe. Ouders kunnen alleen komen, partners kunnen zich inschrijven, je kan zelf alleen komen of in gezelschap... Doe wat er jou het beste lijkt.

 

Wanneer?

Zaterdag 11 februari 2012, van 11.30 uur (met middageten) tot 17uur.

 

WAT?

Een dag om lotgenoten, hun ouders, partners of broers en zussen te ontmoeten. Om ervaringen te delen, te praten, iets te eten en te drinken. Er wordt 's middags eten voorzien voor iedereen.
We weten en merken dat ouders of partners er ook deugd aan hebben om andere ouders of partners te ontmoeten. Dat broers en zussen een levenslange band hebben en benieuwd zijn hoe andere 'brussen' (broers en zussen van mensen met kanker) dit doen. Vaak willen ze ook jouw lotgenoten of nieuwe vrienden ontmoeten.

 

THEMA VAN DE DAG

Kanker krijg je niet alleen. Als je als jongere ziek wordt, is de impact op je leven groot. Kanker heeft vaak een invloed op je energie, je studie of werk, je humeur, je vrijheid en je contacten. Je leven staat op zijn kop, en de wereld rondom jou draait gewoon door. Je ouders, broers en zussen of je partner kunnen dan een grote steun zijn. Maar hoe gaan zij om met jouw ziekte? Wat gebeurt er in hun wereld? Wat zijn hun specifieke vragen en zorgen? Wat gebeurt er in de relatie van hen naar jou en van jou naar hen?

Tijdens deze dag maken we tijd om hier wat meer over te weten te komen en er samen in vier groepen (jongeren / ouders / partners / broers en zussen) over te praten.

Bieke Maes, oncopsychologe, zal een zeer korte inleiding geven voor de hele groep. Nadien gaan we onder begeleiding verder in vier groepen, omdat de impact van kanker op de jongeren, de ouders, partners of broers en zussen heel anders is.

Tijdens het eten en in de pauzes is er ruim de mogelijkheid om contacten te leggen.

 

Waar

KBC-gebouw, Brusselsesteenweg 100, Leuven
Ofwel kom je met de auto (er is ruime parking) of met de trein en dan zorgen wij voor een pendelauto. Geef dit van tevoren door.

 

Inschrijven

De ontmoetingsdag is volledig gratis. We vragen je wel om voor 3 februari in te schrijven via jongeren@tegenkanker.be. Laat weten met hoeveel je komt en wie er precies komt (jijzelf, ouders, partner, broer/zus) - vergeet jezelf er niet bij te tellen...

Graag tot dan,
Liliane Vervoort

 

 

 

____________________________________________________

Liliane vervoort

VLK projectcoördinator jongerenwerking

Carnotstraat 136 – 2000 Antwerpen

03/260.81.62 - jongeren@tegenkanker.be

www.jongerenmetkanker.be - www.tegenkanker.be

09:40 Gepost door Sanguinfonds in In de kijker, Jongeren, Kids, Psychosociaal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-10

Een leven zonder jou - De musical


Gelezen op www.kanker.be

Een dame van de palliatieve zorg die ongeneeslijk zieke mensen op een humane manier naar de dood begeleidt, zei: 'We komen vaak veel te laat of worden helemaal niet ingeschakeld. Nog heel veel mensen weten van ons bestaan niet af. Dat is jammer.'

Brigitte Minne, ALS ROZENBLAADJES VALLEN

Voor Brigitte Minne waren deze woorden de reden om zich in het thema sterven en begeleiding te verdiepen. Ze schreef daarop het bekroonde jeugdboek ALS ROZENBLAADJES VALLEN dat in 1994 in België verscheen.

Rory Six en Kai Hüsgen bewerkten het boek en schreven een aangrijpend familiedrama, met een actuele thematiek.

Wim, 19 jaar, neemt zijn intrek in zijn studentenwoning. Hij gaat kunst studeren - net zoals zijn moeder Roos. Maar Roos leeft niet meer. Plots ‘springt’ Iris zijn kamer, en zijn leven, binnen. Maar Iris doet Wim aan zijn moeder denken. De realiteit van zijn relatie met Iris en de herinnering aan Roos vermengen zich met elkaar.

In een draaikolk van emoties herbeleeft Wim de laatste weken met zijn moeder. Geen operatie of bestralingen konden haar dood op afstand houden.Wim neemt een beslissing die zijn leven zal beïnvloeden. Hoe zal liefde hun leven en toekomst bepalen?


Meer info en inschrijvingen?

www.eenlevenzonderjou.com

 

Tour

Een leven zonder jou is in de maanden november en december in de volgende theaters in België en Nederland te zien.

November
4, 5 en 10 20u15 Amsterdam M-Lab
12 19u Gent Tinnenpot
14 20u Rotterdam Theater Zuidplein
18 20u Brugge Biekorf
19 20u Purmerend P3
24 20u Diksmuide CC Kruispunt
26, 27 20u Breda Podiumbloos
December
3 20u Roeselare CC de Spil
4 19u30 Deventer Schouwburg
9 20u Nijmegen Lindeberg Theater
10 20u Genk Schouwburg
11 20u Roosendaal De Kring
15 19u Bredene Staf Versluyscentrum
16-19 20u Antwerpen Theater het Klokhuis
16:53 Gepost door Sanguinfonds in Muziek, Psychosociaal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-10

'n Witte Roos

 

  • Herbalancering-massage techniek voor kankerpatiënten
  • Psycho-sociaal centrum voor kankerpatiënten en hun naasten
  • Begeleiding kinderen welke geconfronteerd worden met verlies/ziekte in de naaste omgeving
  • http://www.een-witte-roos.be/index.html

    07:50 Gepost door Sanguinfonds in Psychosociaal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |