30-01-12

VLK ontmoetingsdag 11 februari 2012

 

11 februari is een Speciale dag want ook broers, zussen, vader, Moeder, partner en/of vast Lief mogen komen.

 

Mail deze uitnodiging gerust door naar andere jongeren, Ouders en brussen van jonge mensen met kanker.

 

Voor wie?

Voor jonge mensen tussen 17 en 30 jaar die kanker hebben of gehad hebben, hun ouders, partner (vriend(in), broers en zussen (vanaf 16 jaar).
Of je nu alleen of met twee, drie of meerdere personen komt, dat doet er niet toe. Ouders kunnen alleen komen, partners kunnen zich inschrijven, je kan zelf alleen komen of in gezelschap... Doe wat er jou het beste lijkt.

 

Wanneer?

Zaterdag 11 februari 2012, van 11.30 uur (met middageten) tot 17uur.

 

WAT?

Een dag om lotgenoten, hun ouders, partners of broers en zussen te ontmoeten. Om ervaringen te delen, te praten, iets te eten en te drinken. Er wordt 's middags eten voorzien voor iedereen.
We weten en merken dat ouders of partners er ook deugd aan hebben om andere ouders of partners te ontmoeten. Dat broers en zussen een levenslange band hebben en benieuwd zijn hoe andere 'brussen' (broers en zussen van mensen met kanker) dit doen. Vaak willen ze ook jouw lotgenoten of nieuwe vrienden ontmoeten.

 

THEMA VAN DE DAG

Kanker krijg je niet alleen. Als je als jongere ziek wordt, is de impact op je leven groot. Kanker heeft vaak een invloed op je energie, je studie of werk, je humeur, je vrijheid en je contacten. Je leven staat op zijn kop, en de wereld rondom jou draait gewoon door. Je ouders, broers en zussen of je partner kunnen dan een grote steun zijn. Maar hoe gaan zij om met jouw ziekte? Wat gebeurt er in hun wereld? Wat zijn hun specifieke vragen en zorgen? Wat gebeurt er in de relatie van hen naar jou en van jou naar hen?

Tijdens deze dag maken we tijd om hier wat meer over te weten te komen en er samen in vier groepen (jongeren / ouders / partners / broers en zussen) over te praten.

Bieke Maes, oncopsychologe, zal een zeer korte inleiding geven voor de hele groep. Nadien gaan we onder begeleiding verder in vier groepen, omdat de impact van kanker op de jongeren, de ouders, partners of broers en zussen heel anders is.

Tijdens het eten en in de pauzes is er ruim de mogelijkheid om contacten te leggen.

 

Waar

KBC-gebouw, Brusselsesteenweg 100, Leuven
Ofwel kom je met de auto (er is ruime parking) of met de trein en dan zorgen wij voor een pendelauto. Geef dit van tevoren door.

 

Inschrijven

De ontmoetingsdag is volledig gratis. We vragen je wel om voor 3 februari in te schrijven via jongeren@tegenkanker.be. Laat weten met hoeveel je komt en wie er precies komt (jijzelf, ouders, partner, broer/zus) - vergeet jezelf er niet bij te tellen...

Graag tot dan,
Liliane Vervoort

 

 

 

____________________________________________________

Liliane vervoort

VLK projectcoördinator jongerenwerking

Carnotstraat 136 – 2000 Antwerpen

03/260.81.62 - jongeren@tegenkanker.be

www.jongerenmetkanker.be - www.tegenkanker.be

09:40 Gepost door Sanguinfonds in In de kijker, Jongeren, Kids, Psychosociaal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-01-09

It's a magical brand-new world!

calvinandhobbes

00:15 Gepost door Sanguinfonds in Jongeren | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-11-08

Informatieve website.

UITGELICHT…

 

UITGELICHT

LATER- website

 

Na de zomer zal er een website (domeinnaam en precieze datum zijn nog niet bekend) de lucht in gaan die interessant is voor overlevers van kinderkanker. De site geeft informatie over late effecten, gebaseerd op diagnose en de behandeling. Ook is er informatie te vinden over de zeven LATER-of PLEK-poli’s, het nut van de LATER-/PLEK-controles, contactinformatie, enz.

 

De site is een initiatief van SKION (Stichting Kinderoncologie Nederland) en de landelijke projectgroep LATER (Lange TERmijn effecten na kinderkanker). In dit samenwerkingsverband werken de zeven kinderoncologische centra samen en zetten zich in voor een optimale patiëntenzorg, coördinatie van wetenschappelijk onderzoek en voorlichting voor overlevenden van kinderkanker. De VOKK was ook betrokken bij deze informatieve website. Wil je weten wanneer deze website de lucht in gaat, houdt dan de sites www.vokk.nl en www.skion.nl in de gaten.

 

Bron: LEF, een magazine voor jongeren die leven met kanker;

Uitgave: vereniging ‘Ouders, kinderen en kanker’

jaargang 9, nummer 2

 

20:36 Gepost door Ann in Jongeren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |