29-11-10

Juiste stamcellen voor transplantatie

www.kriswilleven.be

stamceldonor1.jpg

26-08-10

PBSC Donation

Kylie's Adventure with PBSC Donation

This blog will be following my everyday life as I embark on donating peripheral blood stem cells to a patient with AML. It will be a personal account of how I am feeling, what is going on, and how I am dealing with everything I am experiencing.

 

Klik here

21:04 Gepost door Sanguinfonds in Bloed- en Stamceldonatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-10

De Stamcellen van Sanguine

.
We zijn heel trots om jullie "De Stamcellen van Sanguine" voor te stellen. 

“De Stamcellen van Sanguine” is een feitelijke vereniging die werd op gericht door enkele ex-leukemiepatiënten en sympathisanten. De bedoeling van de vereniging is om het bestaande “Sanguinfonds” van de dienst Hematologie van het Universitaire Ziekenhuis Antwerpen (UZA) financieel te ondersteunen. Zowel de feitelijke vereniging als het Sanguinfonds wil het comfort vergroten van leukemiepatiënten die in het UZA behandeld worden. Ze bieden ondersteuning op verschillende vlakken voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de patiënten en de verbetering van de sociale thuissituatie van de patiënt en zijn/ haar gezin.
 

Sanguinewebsite 


 

 Projecten

Leukemie is een erg ingrijpende ziekte die een zware behandeling en levenslange medische opvolging vraagt. Het is een emotioneel verwarrende en zeer moeilijke periode voor zowel de patiënt als zijn/haar gezin. We kunnen door in de ziekenhuisomgeving kleine aanpassingen te doen, of extra materiaal te voorzien tijdens de lange behandelingen, het psychische en fysieke lijden iets verzachten, niet wegnemen, maar het isolement wat aangenamer maken. Zo kunnen nachtlampjes, een mooi schilderij, een leuke DVD film bekijken, een verzachtende hand-of voetmassage geen wonderen doen maar ze helpen om de periode van verblijf door te geraken, Een kleine attentie op belangrijke feestdagen, die in afzondering extra zwaar doorwegen, kan wonderen doen. De kosten hiervoor worden helaas niet door het ziekenhuisbudget vergoed. Er staan verscheidene projecten op het lijstje.

- Aankoop van boeken, films & spellen voor de uitbreiding en actualisering van de patiëntenbibliotheek

- Aankoop van DVD-spelers die zorgen voor de nodige afleiding en verstrooiing tijdens moeilijke momenten

- Aankoop van een digitaal fototoestel voor de registratie van belangrijke momenten tijdens de behandeling, o.a de stamceltransplantatie

- Aankoop van verliesverwerkingsmateriaal en troostkaarten voor jonge gezinnen

- Aankoop van een Onco-laser om de pijnen van de slijmvliezen in de mond t.g.v. de zware chemotherapie en bestraling te verzachten

- Aankoop van attentiepaketten op speciale feestdagen

- Relaxerende massagetherapie, relaxatietechnieken om kankerpatiënten ondanks hun ziekte een goed gevoel te geven

- Financiële tussenkomst in een herstelprogramma na een langdurige ziekenhuisopname

- Het inrichten van een ontspanningsruimte, o.a. als gespreks-, film- en leeslokaal

 

12:57 Gepost door Sanguinfonds in Bloed- en Stamceldonatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |