29-11-10

Boek 'Wit Bloed, Kwaad Bloed'

Boek: Wit bloed, kwaad bloed.
Alles over diagnose, behandeling en gevolgen van leukemie

Wie met een van de vele soorten leukemie te maken krijgt en op zoek gaat naar informatie via het internet, wordt bedolven onder 225.000 verwijzingen. Veel van die informatie is onbegrijpelijk. Daarnaast is het ondoenlijk voor een patiënt of voor zijn naasten om te controleren welke informatie betrouwbaar is. Daarom heeft de Stichting Leukemie.nl oud-Vrij Nederlandjournalist en auteur Jeroen Terlingen gevraagd een handboek over leukemie te schrijven, zoals hij dat ook heeft gedaan over lymfklierkanker. Terlingen - als ex-patiënt goed thuis op het gebied van de hematologie – beschrijft vanaf de allereerste symptomen tot en met de gevolgen van de behandeling op lange termijn wat patiënten met leukemie en de mensen in hun omgeving moeten weten om te overleven of een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te handhaven.
De meest vooraanstaande hematologen in Nederland werkten aan dit boek mee en bevelen het aan. Ook komen veel mensen aan het woord die uit eigen ervaring weten wat het is om met leukemie geconfronteerd te worden.

Het boek "Wit bloed, kwaad bloed" is eind november  verschenen. Het boek telt ca. 160 pagina’s en kost € 16,50. U kunt het boek  bestellen bij Stichting Leukemie.nl. Maak het bedrag (of een veelvoud hiervan bij meerdere boeken) over op rek.nr. 65 69 32 945 Stichting Leukemie.nl te Amersfoort. Vermeld: ... x  boek Wit Bloed, Kwaad Bloed én uw naam en adres. Wij zenden u het boek/de boeken toe.  

Wit Bloed, Zwart Bloed.jpg

19:03 Gepost door Sanguinfonds in Boeken, In de kijker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Juiste stamcellen voor transplantatie

www.kriswilleven.be

stamceldonor1.jpg

11-11-10

Een leven zonder jou - De musical


Gelezen op www.kanker.be

Een dame van de palliatieve zorg die ongeneeslijk zieke mensen op een humane manier naar de dood begeleidt, zei: 'We komen vaak veel te laat of worden helemaal niet ingeschakeld. Nog heel veel mensen weten van ons bestaan niet af. Dat is jammer.'

Brigitte Minne, ALS ROZENBLAADJES VALLEN

Voor Brigitte Minne waren deze woorden de reden om zich in het thema sterven en begeleiding te verdiepen. Ze schreef daarop het bekroonde jeugdboek ALS ROZENBLAADJES VALLEN dat in 1994 in België verscheen.

Rory Six en Kai Hüsgen bewerkten het boek en schreven een aangrijpend familiedrama, met een actuele thematiek.

Wim, 19 jaar, neemt zijn intrek in zijn studentenwoning. Hij gaat kunst studeren - net zoals zijn moeder Roos. Maar Roos leeft niet meer. Plots ‘springt’ Iris zijn kamer, en zijn leven, binnen. Maar Iris doet Wim aan zijn moeder denken. De realiteit van zijn relatie met Iris en de herinnering aan Roos vermengen zich met elkaar.

In een draaikolk van emoties herbeleeft Wim de laatste weken met zijn moeder. Geen operatie of bestralingen konden haar dood op afstand houden.Wim neemt een beslissing die zijn leven zal beïnvloeden. Hoe zal liefde hun leven en toekomst bepalen?


Meer info en inschrijvingen?

www.eenlevenzonderjou.com

 

Tour

Een leven zonder jou is in de maanden november en december in de volgende theaters in België en Nederland te zien.

November
4, 5 en 10 20u15 Amsterdam M-Lab
12 19u Gent Tinnenpot
14 20u Rotterdam Theater Zuidplein
18 20u Brugge Biekorf
19 20u Purmerend P3
24 20u Diksmuide CC Kruispunt
26, 27 20u Breda Podiumbloos
December
3 20u Roeselare CC de Spil
4 19u30 Deventer Schouwburg
9 20u Nijmegen Lindeberg Theater
10 20u Genk Schouwburg
11 20u Roosendaal De Kring
15 19u Bredene Staf Versluyscentrum
16-19 20u Antwerpen Theater het Klokhuis
16:53 Gepost door Sanguinfonds in Muziek, Psychosociaal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |