18-02-10

VLK start met individuele begeleiding van jongeren met kanker

Wat doet de VLK voor jongeren met kanker?

Jongeren met kanker worden vaak met heel specifieke problemen geconfronteerd: plots worden ze opnieuw afhankelijk van thuis, ze stoten op problemen met werk, verzekeringen, relaties enz. Daarom start de VLK nu met een pilootproject voor persoonlijke begeleiding, één op één, van jongeren tussen 17 en 27 jaar die kanker hebben of gehad hebben.

De begeleiding gebeurt door een ‘persoonlijke coach’ – dat zijn speciaal getrainde vrijwilligers die geregeld even tijd vrijmaken voor ‘hun’ jongere. Zo’n tijdelijke persoonlijke coach kan voor jongeren een ondersteuning zijn om de draad van het gewone leven weer op te nemen – of soms om hun sociaal isolement te doorbreken. Of hij kan advies geven bij alle mogelijke praktische problemen met financiën, verzekeringen, studies, werk enz. – ook al is de kankerbehandeling al lang achter de rug.

Op dit moment is de VLK het project volop aan het voorbereiden: er worden nog vrijwilligers gezocht en jongeren aangesproken. Dat gebeurt onder andere in enkele ziekenhuizen die deelnemen aan dit pilootproject. Vanaf 1 april kan de eigenlijke begeleiding van jongeren starten.

Vertel het verder

Komt u op uw werk ook soms in contact met jongeren tussen 17 en 27 die kanker hebben of gehad hebben? Of kent u iemand persoonlijk? Vertel hen over dit project of verwijs hen naar ons door (mail of bel met liliane.vervoort@tegenkanker.be, 02/227.69.56).

U kunt hier ook

Gezocht: vrijwilligers voor deze begeleiding

Bent u op zoek naar een boeiende invulling van uw vrije tijd? Dan is de begeleiding van jongeren met kanker misschien iets voor u.

Naar het nieuwsoverzicht

 

16:30 Gepost door Sanguinfonds in In de kijker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.