31-01-10

De Maakbare Mens

De Maakbare Mens vzw wil het brede publiek kritisch en correct informeren over de medische en biotechnologische ontwikkelingen en de ethische vragen die zich daarbij stellen.

De Maakbare Mens vzw behoort tot de werksoort beweging binnen het sociaal-cultureel volwassenenwerk. De aanvraag tot subsidiëring voor de beleidsperiode 2005-2009 werd door de Minister van Cultuur goedgekeurd.

De Maakbare Mens vzw volgt de algemene medische en biotechnologische ontwikkelingen aandachtig en kritisch en focust elk jaar op een ander thema: genetisch testen (2005), orgaandonatie (2006), medicalisering van de samenleving (2007), sport en ethiek (2008) en verlenging van de levensduur (2009). Om zoveel mogelijk in te spelen op de actualiteit organiseren we ook projecten rond thema's zoals 'maakbare schoonheid' en 'maakbaar brein'.

De Maakbare Mens vzw informeert en sensibiliseert op verschillende manieren gaande van happenings, lezingen, debatten, educatieve folders en publicaties tot ondersteuning van radio- en televisieprogramma's. Er is een gespecialiseerd documentatiecentrum en ook via de website en een elektronische nieuwsbrief houden we Vlaanderen op de hoogte.

De Maakbare Mens vzw erkent en houdt rekening met het ethisch pluralistisch karakter van onze samenleving. Dit neemt niet weg dat we eigen standpunten innemen over allerlei bio-ethische kwesties. Uitgangspunten hierbij zijn humanistische waarden zoals vrijheid, zelfbeschikking, autonomie, gelijkheid, rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid en solidariteit.

Voor meer info klik hier

 

16:18 Gepost door Sanguinfonds in Stamceltransplantatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.