08-09-09

Film: The Bucket List

Two terminally ill men escape from a cancer ward and head off on a road trip with a wish list of to-dos before they die.

  • Genre:Comedy, Drama
  • Director:Rob Reiner
  • Cast:Jack Nicholson, Morgan Freeman, Rob Morrow, Serena Reeder

Edward Cole (Jack Nicholson) is een steenrijke zakenman. Hij haalt veel voldoening uit zijn werk, maar heeft weinig sociale contacten. Hij was vier keer getrouwd, maar scheidde net zo vaak. Carter Chambers (Morgan Freeman) is al 45 jaar automonteur. Hij was net geschiedenis gaan studeren toen zijn Virginia (Beverly Todd) zwanger bleek, waarop hij zijn ambities liet varen en de verantwoordelijkheid nam voor zijn familie door een baan te gaan zoeken. De mannen komen elkaar tegen wanneer ze op dezelfde kamer worden opgenomen in het ziekenhuis wanneer bij hen beide kanker wordt geconstateerd.

Cole en Chambers leren elkaar wat kennen en krijgen tijdens gesprekken inzicht in elkaars denkbeelden, terwijl de medische staf ze aan het ene na het andere onderzoek onderwerpt. Op een dag krijgen ze beide slecht nieuws. De onderzoeken wijzen uit dat de kanker bij geen van hen beiden nog te genezen is. Ze zijn beide terminaal en hebben nog een half tot een heel jaar te leven. Chambers gooit daarop moedeloos een papiertje weg wat Cole opraapt en leest. Het blijkt een Bucket List, een papiertje waarop Chambers dingen noteerde die hij eens gedaan wilde hebben voor hij sterft (kicked the bucket).

Waar Chambers het papiertje weggooide omdat hij zijn kansen dingen waar te maken zag vervliegen met de onheilstijding, ziet Cole juíst daarin de reden om nog zo veel mogelijk waar te maken in de weinige tijd die hen nog rest. Geld is geen probleem, want hij heeft er zoveel van dat hij het toch niet op krijgt. Cole haalt zijn nieuwe vriend over en samen gaan de twee terminale patiënten op pad om in sneltreintempo nog zoveel mogelijk wensen waar te maken. Daarbij voldoen ze niet alleen aan hun eigen individuele verlangens, maar gaan ze ook telkens mee in die van de ander, waardoor ze een beetje inzicht krijgen in elkaars kijk op het leven.

12:55 Gepost door Sanguinfonds in Film | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.