24-06-09

Kanker in Beeld: 11 sep - 1 okt 2009 in Den Haag (NL)

Manifestatie Kanker in Beeld 11 september - 1 oktober, Den Haag

Van 11 september t/m 1 oktober vindt in de Grote Kerk van Den Haag de manifestatie 'Kanker in Beeld' plaats, met als thema 'verwoorden, verklanken, verbeelden, verwerken'. Met dit multidisciplinaire evenement vragen wij aandacht voor de mogelijkheden van creatieve expressie bij het omgaan met de emoties rondom kanker.

 

De voorbereidingen voor de manifestatie zijn nu in volle gang. Er zijn 105 exposanten geselecteerd, waarvan tezamen ruim 170 kunstwerken tentoongesteld worden. Naast de tentoonstelling organiseren we nog diverse andere activiteiten tijdens de manifestatie:

·           Elke werkdag een korte lunchlezing + rondleiding door betrokken Nederlanders.

·           Op 17 september een medisch/wetenschappelijk symposium.

·           Open podia op 20 en 27 september.

·           Optredens van de koren uit het Korennetwerk 'Zingen voor je Leven'.

·           Een paviljoen speciaal voor jongeren en kinderen van 5-20 jaar.

De manifestatie is elke dag open behalve op 15 september (Prinsjesdag) en 17 september (alleen toegankelijk voor bezoekers van het symposium). De toegang is gratis.

Meer informatie vindt u op http://www.kankerinbeeld.nl/site/manifestatie/grote-manifestatie-kanker-beeld

 

Vrijwilligers gevraagd voor manifestatie 11 september - 1 oktober

Om de manifestatie in Den Haag goed te kunnen laten verlopen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons tijdens dit evenement willen ondersteunen:

·           als gastheer of gastvrouw op een of meerdere dagen;

·           als extra ondersteuning tijdens de open podia op zondag 20 en 27 september;

·           voor ontvangst van gasten en ondersteuning tijdens het symposium op 17 september.

Als gastvrouw of -heer heet u gasten welkom, verstrekt informatie en fungeert u als suppoost.  Soms vragen we u hand- en spandiensten te verrichten zoals koffie zetten, een broodje smeren of een boodschap doen.

 

Informatie & aanmelden als vrijwilliger

De openingstijden van de manifestatie zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 in de periode 11 september t/m 1 oktober. Wilt u ons helpen of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Henriette Graveland per e-mail: info@kankerinbeeld.nl of per telefoon 06-2420 9783.

Bij haar kunt u zich ook direct aanmelden als vrijwilliger. Geeft u dan s.v.p. aan op welke dagen of dagdelen u inzetbaar bent. Ook als u slechts een dagdeel aanwezig kunt zijn, is uw hulp welkom. Wilt u zich alstublieft voor vrijdag 17 juli aanmelden? Zo kunnen wij iedereen tijdig op de hoogte stellen van de indeling  van de dagen.

 

Symposium: Ethicus Carlo Leget en psychologe Mecheline van der Linden toegevoegd

Op 17 september, tijdens de manifestatie 'Kanker in Beeld', vindt voor professionals het symposium 'Kanker en Creativiteit plaats, met als onderwerp 'Mogelijkheden tot zelfmanagement voor mensen geconfronteerd met kanker'. Medici, vaktherapeuten, wetenschappers en ervaringsdeskundigen geven op dit symposium  inzicht in de manier waarop men creatieve expressie kan inzetten bij het omgaan met kanker.

 

Extra workshop door ethicus Carlo Leget

We zijn trots op een extra item dat we aan het symposiumprogramma hebben kunnen toevoegen. Carlo Leget is Universitair Hoofddocent Zorgethiek aan de Universiteit van
Tilburg en hoofdauteur van de richtlijn spirituele zorg. Op het symposium verzorgt hij de workshop 'De film als toegang tot levenskunst'. Aan de hand van de film 'Wit' (Engels voor geestigheid) geeft hij ons te denken over de wijze waarop we met kanker omgaan. Hoe
komen we bij onze krachtbronnen? Hoe raken we in gesprek over levensvragen?

 

Spreker masterclass Dr. Mecheline van der Linden

Inmiddels is bekend wie de masterclass 'Communicatie in cancer care' gaat verzorgen. Dit symposiumonderdeel wordt ingevuld door Dr. Mecheline van der Linden, klinisch psycholoog NIP/psychotherapeut aan de afdeling geneeskundige oncologie/medische psychologie van het Vu Medisch Centrum Amsterdam.

 

Bekijk het volledige symposiumprogramma  

Expositie Petra Banning: Om tegen de zon in te kunnen kijken

Van 27 juni t/m 5 juli exposeert Petra Banning haar werk in Well, Gelderland. Petra is een van de exposanten op de manifestatie Kanker in Beeld in Den Haag. De expositie 'Om tegen de zon in te kunnen kijken' bevat keramiek door Petra Banning en fotos door Jan Banning.

Locatie: Jacobshoeve, Well, Gelderland

Opening: 27 juni 2009, 15.30 uur

Verder geopend op:

27 juni: 15.00 -18.00 uur  

28 juni: 11.00 -17.00 uur

4 juli: 11.00 - 16.00 uur

5 juli: 11.00 - 17.00 uur

                        

Petra over haar werk: "Op 22 juni 2007 werd er borstkanker bij mij geconstateerd. Door de slapeloosheid tijdens de chemokuren, bracht ik de nachten vaak door in mijn atelier. Daar is een eerste (doods)kistje ontstaan, waarmee ik uitdrukking wilde geven aan het feit dat ik nog niet klaar was om dood te gaan. Sinds die tijd is er een collectie keramische dozen ontstaan, waarmee ik uiting heb willen geven aan wat ik meemaakte en voelde tijdens mijn ziekte. Ik kon er mijn doodsangst mee op  afstand houden. Nu het weer goed met mij gaat, treed ik naar buiten met dit werk om mijn omgeving te laten delen in het proces, dat zich in mij heeft voltrokken tijdens mijn ziekte. Misschien dat mensen die hetzelfde hebben ervaren of er nog midden in zitten, herkenning vinden in de beelden die ik gemaakt heb."

 

Exposanten figureren in 'Kracht'

Kracht, het kwartaalblad van KWF Kankerbestrijding, besteedt in haar augustusnummer aandacht aan de manifestatie van Kanker in Beeld. Twee exposanten, José Wognum en Helna van Stiphout worden voor deze uitgave geïnterviewd en gefotografeerd in hun ateliers.

 

Kunstwerken op site UMC Utrecht

Het UMC Utrecht Cancer Center heeft sinds enige tijd een eigen website.

Op hun verzoek heeft Kanker in Beeld hiervoor afbeeldingen ter beschikking gesteld van kunstwerken uit de tentoonstelling Kanker in Beeld van 2003. Het resultaat ziet u op de website http://www.umcutrechtcancercenter.nl/www.umcutrecht.nl/subsite/cancercenter/

 

Oproep: uw nieuws is welkom

Heeft u nieuws dat is gerelateerd aan creatieve expressie of aan Kanker in Beeld?

Vertel het ons en wellicht kunnen we het verspreiden via deze nieuwsbrief. Denk bijvoorbeeld aan:

·           u organiseert een tentoonstelling;

·           u start een nieuwe groep of cursus;

·           u exposeert zelf bij een galerie, inloophuis of atelier;

·           u krijgt een onderscheiding of wint een prijs met uw werk;

·           u wilt een persoonlijke ervaring delen.

 

Neem voor het aanmelden van uw nieuws contact op met onze medewerker PR & Communicatie, Paula Vos: 06-2300 4402 of p.vos@kankerinbeeld.nl

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt in augustus 2009.

19:52 Gepost door Sanguinfonds in Kunst | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.