24-04-09

Oscar

.

Gelezen op de recente Nieuwsbrief van de Stichting Leukemie (NL):

Soms heb je van die momenten: intens genieten. Vrijdagavond 17 april j.l. was zo'n moment. Op initiatief van Evert Kupers was ik uitgenodigd om in in het theater van Slot Zeist de voorstelling "Oscar", naar de novelle "Oscar et la dame rose" van Eric-Emmanuel Schmitt, bij te wonen.


oscar

Uit de aankondiging:
"Oscar is een jongen van 12 jaar en heeft leukemie. Hij is terminaal. Oma Roos is een vrijwilligster in het ziekenhuis. Oscar heeft nog maar weinig tijd en wil nog zo veel doen en meemaken. Oma Roos zorgt daarvoor op een wijze en humorvolle manier. Bovendien heeft zij ook wat te winnen bij haar ontmoeting met Oscar. Een voorstelling waarin: ontroering, humor, worstelaars, tact, ouders die niet durven praten over de dood, de machteloosheid van Dokter Dusseldorp, een kind dat gedwongen vroegwijs wordt. Verliefdheid, liefde en jaloezie. En eh, waar woont God nou eigenlijk? " De regie van Oscar is in handen van Jan van Sas. De spelers zijn Sarah Feenstra en Barbara van Driel. Ik heb genoten in het kleine theaterzaaltje, in de nok van een zijvleugel van Slot Zeist.

.
De bedoeling is dat de voorstelling een jaar lang het land in gaat. Van harte aanbevolen! Een voorstelling boeken? Neem contact opmet ons via
info@leukemie.nl of  met Jan van Sas via www.eventact.nl 
Op radio Domino is een interview met de regisseur, Jan van Sas, te beluisteren (www.radiodomino.nl).


18:38 Gepost door Sanguinfonds in Boeken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.