11-04-09

Vernissage Dries Magits 12 april 2009

.

Een overzichtstentoonstelling van de kunstenaar (°84) die het logo van de dienst Hematologie van het UZA in 2007 ontwierp. .

Poster tentoonstelling

 

Iedereen is welkom tijdens deze twee weken!

Uit de brochure van 'antARTik, Kunst op jouw campus 2009' (18-21 maart 2009):

"Dries Maurice Magits werd geboren op vrijdag 13 juli 1984.

Na zijn middelbare studies schreef hij zich in aan de Karel de Grote Hogeschool, alwaar hij, na een eerste jaar 'Schilderkunst', 'Grafische Vormgeving' studeerde. Hij had zijn eerste jaar hiervan nog niet beëindigd, toen er op 7 januari 2005 leukemie bij hem werd vastgesteld.

Na een lange behandeling, waarin hij het toch klaarspeelde om zijn tweede Bachelorjaar te voleindigen, is hij op 20 februari 2008 aan de gevolgen van deze ziekte overleden.

Tekenen was het belangrijkste in Dries zijn werk. De lijnen in zijn werken bevatten een zekere fragiliteit die, hoe virtuoos ook, een zekere zwakte en tederheid toelaten. De lijn is op zijn beurt verweven met een thema dat even sterk als gedurfd is. Zulke thema's kun je enkel bevatten en uitwerken als je een zekere maturiteit bezit, die je enkel vanuit het echte leven, en haar ervaringen, kan putten. Maar met Dries zijn voorgeschiedenis vergt het moed, kracht én passie om jezelf in de ogen te kunnen kijken en geloofwaardig dit concept te veroveren. 'Life is sad and beautiful' is een concept dat op het eerste zicht voor de hand liggend lijkt, maar toch een reeks, meestal geneeskundige, problemen in het dagelijkse leven behandelt. Rationaliteit komt hieraan niet te pas. Het zijn enkel de feiten die zo virtuoos geplaatst zijn, dat ze op hun kwetsbaarst zijn. Maar ook zo fijngevoelig gezet dat ze geen scrupules bezitten, zonder zelfmedelijden. Gewoon eerlijke, naakte feiten.

Hoe had hij kunnen weten dat hij de wereld van de levenden zo jong moest verlaten, en dat hij zo snel reeds geconfronteerd zou worden met het lijden en de dood."

Zie voor een verdere kennismaking op: www.driesmagits.be

 

08:35 Gepost door Sanguinfonds in Kunst | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Vernissage De vernissage op 12 april was heel erg mooi. Poëzie was overal voel- en zichtbaar, in beelden, in gesprekken.

Een echte aanrader, deze tentoonstelling, die niet voor 'watjes' is.

Namens Ann, Niek, Annemie en mezelf

Gepost door: dr. Ann | 13-04-09

De commentaren zijn gesloten.