12-12-08

Grote Manifestatie Kanker in Beeld

.

11 september 2009 t/m 2 oktober 2009 - Grote Kerk, Den Haag

GM2009Logo_verkleind
Wij zijn nog opzoek naar beeldend werk, theatervoorstellingen, muziekuitvoeringen etc.

Stichting Kanker in Beeld organiseert in het najaar van 2009 voor de 3e keer de vijfjaarlijkse Grote Manifestatie. De manifestatie zal plaatsvinden in de Grote Kerk te Den Haag en zal bestaan uit meerdere onderdelen.

 

v  Een tentoonstelling met beeldend werk van (ex)-kankerpatiënten en naasten.

v  Optredens van de bestaande projectkoren Zingen voor je Leven.

v  Programma van (ex)-kankerpatiënten en naasten die met theater, dans, muziek of andere vormen van expressie uiting geven aan hun verwerkingsproces.

v  Jongerenpaviljoen, een speciale ruimte zal worden ingericht in de tentoonstelling voor werk van kinderen en jongeren.

v  Een medisch symposium over het belang van verwerking door expressie binnen de psychosociale zorg.

 

Steeds vaker blijkt dat de confrontatie met kanker mensen ertoe aanzet hun angsten, onzekerheden en emoties op een creatieve manier vorm te geven: onder andere door te schilderen, te fotograferen, te beeldhouwen, te musiceren en te schrijven. Gebleken is dat velen hun ziekzijn daardoor beter aan kunnen en nieuwe levensenergie hervinden.

 

De tentoonstelling zal multidisciplinair zijn:  van schilderijen en beelden tot nieuwe media, poëzie en literatuur. (Ex)-kankerpatiënten en naasten kunnen hun inzendingen aanmelden via een inschrijfformulier op de website, www.kankerinbeeld.nl. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een selectiecommissie.  Er is ruimte voor zeer uiteenlopend werk, uit verschillende fases van ziekte en/of verwerking. De selectiecriteria en het selectieproces staan in de bijlage van het inschrijfformulier vermeld. Naast de inzendingen zal de selectiecommissie zelf ook actief op zoek gaan naar werk door tentoonstellingen van de inloophuizen te  bezoeken.

 

Het programma van theater, muziek en zang  zal ook multidisciplinair zijn. Enkele avonden en zondagmiddagen zijn hiervoor gereserveerd in de Grote Kerk. De stichting is op zoek naar (ex)-kankerpatiënten en naasten die een performance of optreden zouden willen verzorgen van eigen werk. Voor aanmelding kan gebruik worden gemaakt van het inschrijfformulier op de website, www.kankerinbeeld.nl . De stichting zal vervolgens contact opnemen.

 

Aanmelden kan uiterlijk tot 14 maart 2009!

 

 

Voor meer informatie over aanmelden kan contact worden opgenomen met Emily van Dedem, e.vandedem@kankerinbeeld.nl, mobiel 06 - 53 33 42 21.    

 

19:26 Gepost door Sanguinfonds in Kunst | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.