27-11-08

Boekentip 'Sarah verder zonder jou'

Boekentip
 
Sarah verder zonder jou. Brigitte Minne, uitg De Eenhoorn €14.95, leeftijdscategorie 12-15 jaar.
 
Bespreking (uit FNAC - magazine november 2008).
Ook zo'n tiener in huis die de wereld vergeet met een aangrijpend boek?
Dan is 'Sarah verder zonder jou' zeker onvergetelijk leesvoer voor je kid. Meeleven gegarandeerd.
 
Lily is gekwetst, gefrustreerd en ten einde raad. Haar vriendje Karel slaagt er maar niet in om het verlies van zijn aan kanker gestorven jeugdvriendin Sarah te verwerken. Ook de moeder van Karel lijdt onder het gedrag van haar zoon en ze zoekt haar heil in zelfhulpboeken. Lily doet het anders en herbeleeft, samen met Karel, zijn verdriet. Geen gemakkelijke weg voor deze twee mensen.
 
Brigitte Minne mocht voor haar boeken al heel wat prijzen in ontvangst nemen. Onlangs kreeg ze de Karel Verleyenprijs 2008 voor 'Rosalie is jarig'. Wedden dat 'Sarah verder zonder jou' ook weer een kandidaat is voor een bekroning?
 
Persoonlijk heb ik nog niet de kans gekregen om dit boek te lezen maar ik ga er alvast naar op zoek...
Ann

19:51 Gepost door Ann in Boeken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik vond dit boek prachtig, dus ik raad het zeker aan. Het is inderdaad een zeer aangrijpend boek, vooral op het laatste als Karel naar buiten rent en de dood van Sarah eindelijk een plaatsje heeft gegeven. Dit is een waargebeurd verhaal, dus ik dacht hier heel goed bij na en wist dat dit bij deze jongen echt gebeurd is. Dat deze jongen veel heeft moeten doorstaan en dat het niet gemakkelijk moet geweest zijn om al zijn herinneringen over Sarah neer te pennen. In dit boek worden dan ook alle gevoelens van Karel weergegeven, je voelt ze door merg en been gaan. Het gaat hier over jonge kinderen, ze worden al verliefd in de kleuterklas en zijn echt verbonden met elkaar. Als je het boek leest, zou je zeggen dat dit over zestienjarigen gaat, omdat deze jongen er zo volwassen met omspringt.

Gepost door: Sarah De Tier | 18-02-13

De commentaren zijn gesloten.